Premierul Sorin Grindeanu a demis-o de la ANSVSA pe Ionica Sfetcu, la o zi după ce o numise în funcţia de vicepreşedinte al Autărităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ionica Sfetcu este judecată, de doi ani, pentru 19 fapte de luare de mită, care ar fi fost comise în perioada în care era inspector la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, premierul Grindeanu a semnat decizia de eliberare din funcţia de vicepreşedinte al ANSVSA a lui Mihai Ponea şi de numire în această funcţie a Ionicăi Sfetcu. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, joi, că premierul Sorin Grindeanu a semnat astăzi decizia de eliberare din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Ionicăi Sfetcu.

Conform sursei citate, decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi. 

Ionica Sfetcu este judecată, din februarie 2015, într-un dosar în care procurorii DNA o acuză de 19 fapte de luare de mită, comise în perioada în care era inspector la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Marian Zlotea, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, foşti directori şi inspectori sanitari-veterinari, pentru fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2009 - mai 2010, inculpaţii au constituit sau au aderat la un grup grup infracţional organizat care cerea de la firmele controale pe linie sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor produse alimentare care ulterior să poată fi folosite la „acţiuni de atragere a alegătorilor cu pomeni electorale”, la susţinerea unor evenimente, la asigurarea protocolului ANSVSA şi al altor instituţii.

Dosarul se judecă la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind stabilit pentru 7 martie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.