Preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, la B1, că este dispusă să vină în campania electorală la Parlament, pentru o sesiune extraordinară, în care să se dezbată legea salarizării unitare pentru ca aceasta să se aplice începând cu 1 ianuarie 2017, şi a făcut apel la cei de la PSD să treacă peste orgolii, pentru a se adopta această lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Opţiunea noastră fermă este ca această lege să se poată aplica de la 1 ianuarie 2017. Ca să se realizeze acest calendar strâns, dar nu din vina noastră, cred că ar fi sănătos ca preţ de două-trei zile să uităm de campania electorală. Eu, una, mă angajez să vin în sesiune extraordinară şi să susţin o lege benefică pentru toată lumea”, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a adăugat că nu ar fi rău ca o sesiune extraordinară să fie convocată în perioada următoare. ”Dacă PSD reuşeşte să depăşească orgoliul, că nu are paternitatea proiectului de lege, deşi a tot promis-o, eu am toată disponibilitatea de a dezbate lege în Parlament şi să o facem să devină realitate de la 1 ianuarie 2017”,, a spus preşedintele PNL.

Alina Gorghiu s-a referit şi la criticile aduse de deputatul PSD Rovana Plumb proiectului legii salarizării unitare anunţat de Guvern.

”Ştiţi cum e cu strugurii acrii. Doamna Rovana Plumb, trei ani de zile - nu vreau să spune cuvinte tari, dar pur şi simplu şi-a atins limitele - nu a reuşit să producă această lege în nişte parametri care să arate că legea poate aplicată, că are resurse de aplicare şi că o înţelegere cu sindicatele, patronatele, poate deveni realitate”, a spus liderul PNL.

Alina Gorghiu a precizat că impactul proiectului PSD de salarizare depăşea 45 de miliarde de lei. ”Atât este impactul pe legea pe care ar fi propus-o PSD-ul. Guvernul vine cu un impact de vreo 16 miliarde, aproximativ. Noi avem exact acest impact prevăzut”, a spus ea, adăugând că gândirea porneşte de la sustenabilitatea acestor măsuri.

Gorghiu a mai arătat că Guvernul a făcut un studiu de impact, şi undeva în 2020, 2012, salariul mediu, în acest sistem, va fi la 4.000 de lei. ”Noi am calculat la 4.238 de lei. Sunt cifre care arată că la o creştere economică gândită prudent de PNL, acest lucru poate fi acoperit”, a explicat Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.