Vicepreşedintele PSD, Ecaterina Andronescu, a declarat duminică, la Digi 24, că anul viitor PSD ar putea propune şi susţine modificarea Constituţiei astfel încât să fie eliminat articolul privind imunitatea parlamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu aş scoate din Constituţie această prevedere. Mi se pare anormală. (...) Eu cred că da (n.r. -  ar trebui eliminate imunităţile) Cred că cine îşi asumă o prezenţă publică trebuie să accepte că viaţa lui se desfăşoară permanent în vitrină. Este o realitate”, a spus Andornescu. 

Întrebată dacă acest lucru este acceptat de conducerea PSD, Andornescu a spus: ”Personal cred că da. Poate sunt eu prea optimistă”. 

Vicepreşedintele social-democrat spune că modificările la Constituţie nu vor fi făcute în acest mandat. 

Întrebată dacă PSD va propune o iniţiativă de modificare a Constituţiei în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară, Andronescu a spus: ”Da, categoric”.

”A fost şi în programul de guvernare al acestui mandat. A fost un angajament al USL. Mie îmi pare rău că nu s-a realizat. A existat cel puţin doi ani comisia - pe care plenul celor două camere a mandatat-o -  care s-a ocupat de modificările la Constituţie”, a mai spus ea. 

Andronescu a spus că un proiect de modificare a Constituţiie pentru eliminarea imunităţii ar putea fi depus anul viitor, dar ”mai trebuie îndeplinită o condiţie: să câştigăm alegerile, să avem o majoritate să putem impune”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.