Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, că are în continuare "suspiciuni" cu privire la procesul electoral organizat de Ministerul de Interne şi povesteşte că a sunat marţi la 112 pentru a sesiza o neregulă electorală şi a fost plimbat pe la mai multe instituţii pentru ca, în final, să i se spună, de la Arad, că autorităţile ştiau deja de neregula semnalată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am în continuare aceste suspiciuni, pentru că ne vin tot felul de semnale din teritoriu şi le-am cerut tuturor colegilor mei (...) să fie foarte atenţi", a spus Dragnea.

El a afirmat că PSD va face o numărătoare paralelă şi va discuta cu liderii din teritoriu pentru a fi foarte atenţi la alegeri.

Dragnea a povestit cum, marţi, a văzut la televizor, în pauza emisiunii cu Dacian Cioloş de la Antena 3, un clip informativ MAI privind frauda electorală şi s-a hotărât să testeze serviciul 112.

"Aseară mă uitam la televizor normal, ca orice român care să vrea să se uite la o piesă de teatru şi în pauza publicitară am văzut un clip finanţat de MAI. Am vrut să vadă dacă banii sunt cheltuiţi eficient", a spus el.

Liderul PSD a afirmat că a dorit să facă o sesizare privind o neregulă de la Arad.

"Am sunat la 112. Am spus cine sunt - nume, prenume - şi am spus că am văzut clipul şi am întrebat dacă este real sau dacă este o glumă. Mi s-a spus că este real. Am spus că vreau să sesizez o neregulă electorală. A zis să mai aştept puţin. Am aşteptat. A venit o altă doamnă la telefon, care m-a întrebat acelaşi lucru (...) A zis să mai aştept puţin şi m-a transferat la MAI, unde o altă doamnă mi-a pus aceleaşi întrebări, eu am spus acelaşi lucru, cum mă numesc şi că vreau să sesizez o neregulă electorală şi a zis: unde, acum s-a întâmplat? Nu, ieri. (...) Deci dacă s-a întâmplat ceva ieri şi nu a fost o sesizare e dusă?", a povestit el, nemulţumit.

Dragnea a continuat spunând că a fost în cele din urmă mutat la serviciul de la Arad, unde discuţia a continuat în aceeaşi termeni.

"M-a mutat la Arad şi mi-a răspuns un domn. Am spus cum mă cheamă, l-am rugat să-mi spună cum se numeşte. Mi-a răspuns că nu are voie să-mi spună cum se numeşte. Mi-a spus că este numărul de cod 69. Şi am spus că în seara de 5 decembrie, într-un loc public, pe scenă, un candidat de la PNL împărţea cadouri în timpul campaniei, ceea ce este ilegal. Şi mi-a zis: da, dar nu se întâmplă acum? Nu, s-a întâmplat ieri. A, am văzut şi noi!", spune el.

Dragnea se întreabă dacă, după această sesizare a sa, acel candidat PNL va fi măcar "întrebat de sănătate" de către autorităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.