Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Antena 3, că Sevil Shhaideh va rămâne prim-ministru ”până în momentul în care va obosi”, caz în care o va înlocui el, însă a apreciat această variantă ca improbabilă, întrucât Shhaideh are "o putere de muncă mare", iar el o va susţine. ”Eu nu-mi bat joc de Sevil”, a spus Dragnea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la ce s-a referit când a spus "ne vedem în altă parte" dacă preşedintele nu va accepta propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru, Liviu Dragnea a răspuns: "În primul rând la Curtea Constituţională. Am spus că voi utiliza toate mijloacele constituţionale şi legale. Şi am mai spus ceva în noaptea alegerilor - votul pe care l-am primit nu-l voi vinde, nu-l voi da cadou, nu-l voi tranzacţiona şi nici trăda".

Liderul PSD a afirmat că guvernul Shhaideh nu va avea fixat dinainte un mandat cu o durată redusă. ”M-aţi întrebat cât va sta Sevil Shhaideh prim-ministru. Va sta până în momentul în care va obosi. Dacă va obosi, o să merg eu. Dacă nu va obosi, ceea ce este foarte probabil, o să stea acolo patru ani”, a declarat Liviu Dragnea.

El a a avertizat că guvernul PSD va fi unul cu o activitate susţinută pentru a respecta programul de guvernare cu care partidul a câştigat alegerile. ”Ritmul acestui guvern va fi infernal, prin programul pe care trebuie să îl ducă la îndeplinire. Nicio guvernare nu a avut ritmul pe care eu îl voi imprima acestei guvernări”, a spus Dragnea, arătând că programul PSD conţine şi termene de implementare a unor măsuri.

Dragnea a dat asigurări că guvernul Shhaideh va avea susţinerea sa categorică. ”Ştiu capacitatea de muncă a lui Sevil Shhaideh. Nu-i mai mare ca a mea, dar e a doua după mine. Dacă ea va rezista, eu o voi susţine până la finalul mandatului. Eu nu-mi bat joc de Sevil, nu-mi bat joc de Guvern. Din partea mea, are susţinere totală”, a conchis Dragnea.

Întrebat de reacţie a avut Sevil Shhaideh în momentul în care i-a propus să fie premier, Dragnea a spus că aceasta s-a aşezat pe scaun. "Sevil este foarte emotivă. Sigur, şi-a revenit. Nu i-am propus să fie secretar de stat, ci i-am propus să conducă administraţia din România. Şi Sevil mai ştie cum se lucrează cu mine. Este încărcată cu responsabilitate şi ştie cât de greu va fi", a afirmat liderul PSD.

El a mai spus că s-a întâlnit cu Sevil Shhaideh şi în acestă seară, discutând pe tema bugetului pe anul 2017. "Uitasem să îi spun că vrem să introducem o măsura importantă pentru milioane de români", a spus Dragnea, precizând că vrea să cuprindă în buget măsura deducerii din impozitul pe venit a costurilor celor care au abonamente în reţeaua privată de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.