Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducrerea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asta o să hotărască organizaţiile lor. De exemplu la Iaşi au ţinut să fie prezenţi şi parlamentarii de Iaşi şi primarii de municipii din Iaşi cu excepţia domnului Chirica şi au spus în faţa tuturor colegilor că nu există niciun fel de ezitare în organizaţie, ei susţin Guvernul în continuare pentru implementarea programului şi conducerea partidului”, a afirmat preşedintele PSD, întrebat despre social-demmocraţii care au avut poziţii diferite în partid.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: „Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum”.

Liderii PSD, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, au avut, miercuri dimineaţă, la Parlament, o şedinţă la care au participat şi aleşi locali ai partidului. Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi şi vicepreşedinte PSD, nu a fost prezent. De la începutul manifestaţiilor generate de adoptarea OUG 13, Mihai Chirica a avut poziţii diferite de cele ale conducerii PSD, cerând abrogarea OUG 13 şi demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiţiei.

Chirica a spus şi marţi, la Radio Hit Iaşi, că acele companii din România care s-au simţit "atinse" de declaraţiile unor lideri PSD trebuie să primească scuze publice, iar el este dispus să îşi ceară scuze. "Nu poţi promova sub nicio formă o politică de îngrădire, de diminuare a accesului sau chiar îndepărtarea companiilor multinaţionale pentru că acolo muncesc români care au de crescut familii, care contribuie la PIB-ul acestei ţări", a afirmat Chirica. El a vorbit şi despre protestele antiguvernamentale, spunând că a văzut "o mulţime paşnică, care nu părea coordonată de nici o forţă obscură şi care ieşise dintr-o dragoste de ţară evidentă şi din dorinţa de a se simţi în siguranţă acasă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.