Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este ”puţin probabil” să rămână în fruntea partidului după alegerile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă după alegerile locale va rămâne în funcţia de preşedinte al PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Puţin probabil! Puţin probabil, dar sunt câteva obiective pe care mi le-am asumat  şi care mă interesează să se întâmple, anume modernizarea partidului, care e în plină desfăşurare – eu neavând stilul altor politicieni, care să facă din orice operaţiune spectacol mediatic, dar şi pregătirea unei noi generaţii de lideri în partid, care să preia partidul din 2017. De asemenea, câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Aceste două obiective sunt cele încă mă mai ţin active în poziţia asta”, a spus Dragnea.

Întebat dacă va demisiona din funcţie după alegeri, Dragnea a spus: ”Am spus că e puţin probabil să doresc să mai continui după alegerile locale. Puteţi să traduceţi din română în română cum doriţi. Eu am spus puţin probabil şi sunt foarte sincer”.

Totodată, întrebat dacă are de gând să demisioneze din Parlament, acesta a spus că o să se gândească până miercuri.

"Nu m-am gândit la asta. O să mă gândesc foarte serios până miercuri. Dar miza nu era să-mi dau demisia din Parlament. Miza era să intre PSD în disoluţie şi intra în disoluţie dacă eu vineri fugeam sau anunţam că fug", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu a avut o discuţie cu liderii socialiştilor europeni, dar că acest lucru l-au făcut colegi de-ai săi de partid, însă nu a precizat care este poziţia liderilor PSE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a majorat astfel pedeapsa liderului PSD şi a dispus şi un termen de încercare de patru ani.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că, în urma consultărilor cu membrii conducerii partidului, a decis să rămână la conducerea PSD întrucât o retragere a sa ar destabiliza toate activităţile din campania electorală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.