Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, miercuri seară, la Realitatea Tv, că nu există o competiţie între el şi premierul Dacian Cioloş, precizând că, deocamdată, el nu face parte din proiectul PSD. Dîncu a mai spus că platforma lansată de Cioloş este asumată doar de premier pentru a nu implica politic întreg Guvernul, dar reprezintă proiecte la care s-a lucrat de la începutul mandatului actualului Cabinet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre ce vor face el şi premierul Cioloş după alegeri, Vasile Dîncu a răspuns: ”În principiu, ambii avem proiecte ştiinţifice, profesionale, după această etapă. Nu ştim ce ne va oferi viaţa”.

”În acest moment nu există o competiţie între mine şi Dacian Cioloş”, a continuat Vasile Dîncu, subliniind că el nu face parte din vreun proiect politic în acest moment.

El a spus că are alte priorităţi acum.

Întrebat despre opţiunile sale, Vasile Dîncu a precizat că el nu se plasează în partea dreaptă, pentru că nu ar putea să îşi falsifice toată viaţa, formaţia sa fiind de intelectual de stânga.

”În acest moment, nu fac parte din proiectul PSD”, a ţinut să sublinieze Dîncu, spunând că ar fi şi prematur şi imoral să se aşeze el într-o poziţie legată de acest partid.

Dîncu a spus că, dacă PSD va câştiga alegerile, are dreptul să desemneze premierul, iar partidele doresc să îşi propună proprii oameni.

Vicepremierul a mai spus că în acest moment nu ar putea să se angajeze nici la stânga, nici la dreapta.

În ceea ce priveşte platforma lansată de Dacian Cioloş, Vasile Dîncu a precizat că nu a lucrat la aceasta, pentru că premierul nu a vrut să implice ceilalţi membri ai Cabinetului, astfel încât să nu se considere o implicare politică a Guvernului. Dîncu a menţionat că această platformă nu conţine chestiuni de originalitate pe care să şi le asume Dacian Cioloş, ci proiecte la care se lucrează de la începutul mandatului Cabinetului.

Vasile Dîncu a mai spus că nu vor fi mulţi miniştri care pleacă din guvern pentru a candida la alegerile parlamentare, precizând că a discutat cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, iar acesta a luat decizia de a nu părăsi Cabinetul pentru o candidatură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.