Deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la indemnizaţia de paramentar, de 5.400 de lei lunar, banii urmând să fie împărţiţi între partid şi fundaţia Universităţii de Vest, unde Pirtea unde ocupă funcţia de rector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu voi beneficia de banii din această indemnizaţie. În cuantumul acestei indeminizaţii, partial, vor fi daţi partidului, iar cea mai mare parte va fi donată fundaţiei Universităţii de Vest, de unde vom finanţa proiecte educaţionale”, a declarat deputatul.

În cadrul ecestei fundaţii a Universităţii de Vest din Timişoara pot fi finanţate diverse cazuri sociale sau copii cu rezultate bune la învăţătură.

"Mă gândesc să dau o sumă de bani unor elevi din gimnaziu sau din şcoli din Timiş, unor copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, copii care reprezintă anumite promisiuni educaţionale şi sunt buni la şcoală, copiilor din anumite minorităţi, dar care trebuie să îndeplinească unele condiţii, cum ar fi să nu lipsească de la şcoală şi să fie buni la învăţătură. Din aceşti bani vreau să finanţez asociaţii ale studenţilor. Universitatea de Vest are o gală, Gala Premiilor UVT, iar unul dintre premii este cel pentru studentul anului. O parte din bani vor merge spre acel premiu”, a declarat Marilen Pirtea.

Marilen Pirtea va beneficia în continuare de banii pe care Parlamentul României îi oferă pentru cazare sau deplasări de serviciu şi va rămâne în continuare rector al Universităţii de Vest.

La alegerile parlamentare de anul trecut, Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a ocupat primul loc pe lista de candidati ai PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor, obţinând un mandat de deputat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.