Deputatul Aurelia Cristea a demisionat, vineri, din funcţia de preşedinte al PSD Cluj-Napoca, după ce joi social-democraţii au anunţat că, în alianţă cu ALDE, vor susţine candidatura independentă a omului de afaceri Octavian Buzoianu. Cristea spune că era o umilinţă dacă ar fi rămas în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu aproximativ o lună, Aurelia Cristea a fost prezentată drept candidatul oficial al PSD Cluj pentru alegerile locale din 5 iunie.

Cu o zi în urmă, preşedintele executiv al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat alianţa electorală cu ALDE, prin care va fi susţinută candidatura independentă a omului de afaceri clujean Octavian Buzoianu.

"Forurile decizionale ale conducerii partidului au decis retragerea sprijinului pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca. În politică, lucrurile trebuie să aibă raportare la valori şi la principii. Fiind o invalidare politică de la nivel central pentru mine în calitate de candidat şi pentru proiectul meu, corect şi onorabil e să îmi dau demisia din funcţia de preşedinte al PSD Cluj-Napoca. Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul şi susţinerea organizaţiei, e corect să îmi duc mandatul la final tot din partea PSD. Prin gestul meu, vreau să dau posibilitatea altora să facă mai mult decât am făcut eu. Era o umilinţă dacă aş fi rămas în funcţie”, a declarat Cristea.

Cristea va rămâne în Partidul Social-Democrat ca membru.

Aurelia Cristea (47 de ani), care este deputat de CLuj din 2012, a fost candidatul nominalizat de PSD pentru primăria municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, Cristea a fost membru al Guvernului Ponta, ca ministru pentru Dialog Social în perioada martie-decembrie 2014.

Ea a devenit foarte cunoscută după iniţierea Legii împotriva fumatului în spaţii publice închise, intrată în vigoare din 17 martie. Cristea este de profesie economist şi este specializată în asigurări.

În prezent, Aurelia Cristea este membră în Comisia pentru Buget a Camerei Deputaţilor.

Preşedintele executiv al PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, încheierea unui protocol de colaborare cu ALDE pentru alegerile locale din 5 iunie.

În aceste condiţii, deputatul Aurelia Cristea nu va mai fi candidatul PSD pentru Primăria Cluj-Napoca, partidul susţinându-l pe omul de afaceri clujean Octavian Buzoianu.

Buzoianu are 62 de ani şi din 1992 a activat exclusiv în mediul privat. El deţine, alături de fratele său, un hotel de cinci stele în Cluj-Napoca şi un spaţiu de birouri inaugurat în 2015. În anii ’90 a fondat una dintre primele organizaţii non-guvernamentale, Asklepios. În perioada 1998-2002, a fost consilier local la Cluj-Napoca.

El are trei copii, iar soţia acestuia este Anca Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj.

Iniţial, PSD a anunţat că Aurelia Cristea va candida din partea partidului pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.