PSD a câştigat în judeţul Constanţa aproape jumătate din mandatele de parlamentar, urmând să aibă şapte dintr-un total de 16, PNL va avea cel puţin trei mandate, iar în urma redistribuirii vor mai fi reprezentaţi în Parlament PMP, USR şi ALDE. PMP a obţinut un mandat de deputat, care îi va reveni lui Robert Turcescu şi mai poate lua un mandat de senator la redistribuire prin Dorel Onaca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Social-democraţii vor avea doi senatori dintr-un total de cinci şi cinci deputaţi din cei 11 alocaţi judeţului Constanţa. PNL va avea un senator şi doi deputaţi, iar liderii partidului speră să mai obţină încă un mandat de deputat în urma redistribuirii.

PMP a obţinut un mandat de deputat, care îi va reveni lui Robert Turcescu şi mai poate lua un mandat de senator la redistribuire prin Dorel Onaca.

Cel de-al cincilea post de senator în judeţul Constanţa poate ajunge la USR. De asemenea, Uniunea Salvaţi România va avea şi un post de deputat.

ALDE va avea un deputat, mandatul urmând să-i revină preşedintelui organizaţiei judeţene, actualul senator Mircea Banias.

Redistribuirea mandatelor de parlamentari urmează să fie realizată de Biroul Electoral Central.

PSD a câştigat alegerile în judeţul Constanţa, obţinând un scor dublu faţă de cel al principalului competitor electoral – PNL. Astfel, la Senat, social-democraţii au obţinut 45,44 la sută din voturi, PNL – 21.64, USR – 8.8, PMP – 8.55, ALDE – 6.29. Pentru Camera Deputaţilor PSD are un scor de 44,76 la sută, PNL – 20,27 la sută, USR-8.88, PMP – 8,59, ALDE – 6,38. Celelalte formaţiuni politice au obţinut sub cinci procente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.