Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, i-a trimis vineri o scrisoare cu patru întrebări directorului SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu protestele de stradă. Una dintre întrebări vizează dacă s-a urmărit slăbirea puterii de stat sau înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la informările SRI privind protestele din data de 1 februarie 2017 şi afirmaţiile minsitrului de Interrne, Carmen Dan, făcute în conferinţa de presă susţinută joi, 2 februarie, vă solicităm o informare din care să rezulte următoarele:

1. Ce informaţii au fost comunicate către Ministerul de Interne, care au fost căile de transmitere, cine au fost destinatarii?

2. Dacă beneficiarii legali, respectiv preşedintele, premierul, ministrul de Interne, primarul general au fost informaţi cu privire la aceste eventimente?

3. Dacă au fost înregistrate ameninţări la adresa securităţii naţionale prin acţiunile violente, respectiv dacă au fost identificate activităţi care urmăresc slăbirea puterii de stat sau care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului?

4. În ce măsură asemenea activităţi fac obiectul preocupărilor Direcţiei generale pentru apărarea Constituţiei?”, a prezentat Adrian Ţuţuianu scrisoarea transmisă Serviciului Român de Infromaţii.

Ţuţuianu a precizat că a primit un material din partea SRI pe acest subiect, la scurt timp după transmiterea scrisorii, material pe care a anunţat că membrii comisiei îl vor studia azi şi mâine.

De asemenea, preşedintele comisiei de control al SRI a mai spus că miercurea viitoare, la ora 14:00, vor fi audiaţi directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul de Interne, Carmen Dan, şeful Direcţiei de protecţie a Constituţiei din SRI, secretarii de stat din Ministerul de Interne, dar şi alte persoane cu funcţii de conducere în Poliţie şi Jandarmerie indicate ca destinatari ai SMS-urilor transmise în legătură cu protestele. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.