Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) cere limitarea numărului de parlamentari la maximum 300 - 100 de senatori şi 200 de deputaţi - care să muncească efectiv opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, şi să aibă cel mult cinci săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor, spune candidatul USB la Primăria Capitalei, Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ideea că nu schimbăm acum structura bicamerală, cerem limitarea numărului de parlamentari la maxim 300, din care 100 pentru Senat şi 200 pentru Camera Deputaţilor. Propunem câte doi senatori şi patru deputaţi pentru fiecare judeţ, sector al Bucureştiului şi Diaspora. Cerem ca parlamentarii să muncească efectiv 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână şi să nu aibă decât maxim 5 săptămâni de vacanţă pe an, la fel ca restul angajaţilor", scrie Clotilde Armand, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ea arată că SUA au 535 de parlamentari la o populaţie de peste 300 de milioane locuitori, în timp ce România are 588 de parlamentari pentru numai 20 de milioane de locuitori.

'În România post-1990, procesul legislativ a fost în fapt preluat de Guvern, care legiferează prin Ordonanţe de Urgenţă, fenomen necunoscut în SUA. Între 2003-2014 au fost emise 1548 ordonanţe de urgenţă, în medie 145 OUG pe an, sau o situaţie de urgenţă la fiecare 2,5 zile. Numărul şi costul parlamentarilor devine de nesuportat pentru populaţia României. Numărul de parlamentari, salariile parlamentarilor, bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului, pensiile şi avantajele materiale ale parlamentarilor cresc metastazic de la un an la altul", mai spune Clotilde Armand.

Potrivit acesteia, prin măsurile propuse USB vrea ca procesul legislativ să se desfăşoare în Parlament cu o viziune pe termen lung, iar OUG să fie folosite doar în cazuri cu adevărat excepţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.