Premierul Dacian Cioloş a transmis, marţi, un mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române, după ce a participat la ceremonia de depunere de coroane de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Capitală. Prim-ministrul susţine că Armata Română este un ”simbol şi un reper fundamental pentru naţiunea română”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai mult decât o instituţie a statului, Armata Română este un simbol şi un reper fundamental pentru naţiunea română şi, totodată, pilonul pe care România a construit şi consolidat priorităţile de politică externă. În pofida temerilor şi îndoielilor cărora societatea le-a făcut faţă de-a lungul timpului, Armata a rămas un etalon al încrederii pentru români şi, în egală măsură, pentru partenerii străini. Este respectul obţinut şi consolidat prin loialitate, devotament şi curaj, valori dovedite de militarii noştri atât în ţară, în misiunile de salvare şi protejare a vieţilor semenilor, ameninţaţi de inundaţii sau alte calamitaţi naturale, cât şi în teatrele de operaţii din afara graniţelor”, a transmis premierul Dacian Cioloş. 

Prim-ministrul a reamintit că bugetul pentru Apărare trebuie să ajungă la 2% din PIB în 2017 şi trebuie menţinut la acest nivel pentru următorii 10 ani.

”România nu este numai un furnizor de securitate. Ţara noastră beneficiază de cea mai importantă garanţie de securitate din istorie, prin operaţionalizarea, în luna mai a acestui an, a facilităţii antirachetă de la Deveselu. Nu am fi ajuns aici fără militarii care au slujit ţara cu devotament şi credinţă. O naţiune care nu-şi respectă eroii, nu îşi merită istoria”, a susţinut Cioloş.

Premierul a participat marţi dimineaţă la ceremonia militară de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori. 

De asemenea, la finalul ceremoniei, premierul Cioloş a vorbit cu mai mulţi militari răniţi în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan cărora le-a transmis multă sănătate. 

”Evoc memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii. Mă gândesc cu respect şi preţuire la veteranii de război, militarii în rezervă şi retragere, la toţi cei care au servit România cu credinţă şi onoare.  Îi felicit şi le transmit salutul meu cald militarilor aflaţi la datorie în ţară şi în afara graniţelor! Onor vouă, dragi soldaţi români!”, a afirmat Cioloş în mesajul transmis cu ocazia Zilei Armatei Române.

La evenimentul de la Monumentul Ostaşului Necunoscut a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. Şi alte instituţii ale statului, precum Administraţia Prezidenţială, Senatul, Camera Deputaţilor ori Prefectura Bucureşti au depus coroane de flori. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.