Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că nu are nicio reţinere ca Liviu Dragnea, condamnat în dosarul referendumului, să fie nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, apreciind că actuala Constituţie nu-l împiedică pe Dragnea să devină prim-ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă ALDE ar accepta ca Dragnea să fie propus de către PSD pentru funcţia de premier, în condiţiile în care liderul social-democrat a fost condamnat în dosarul referendumului, Tăriceanu a spus că nu are nicio reţinere.

"Eu n-am nicio reţinere ca domnul Dragnea să fie prim-ministru. Din câte citesc eu Constituţia, nu e nimic care să-l împiedice să devină prim-ministru. Sigur că va fi o discuţie în cazul în care facem o alianţă post-electorală cu PSD privind cine va fi premier. Regula este ca partidul majoritar să dea candidatul la funcţia de prim-ministru, dar nu e obligatoriu ca acest lucru să se întâmple. Şi noi avem obligaţia să ne gândim la un candidat la funcţia de prim-ministru”, a spus liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a afirmat că sunt puţine indicii că PSD va deţine majoritatea absolută de unul singur după alegeri, chiar şi după redistribuire, şi că ar fi utilă o prezenţă mai largă în viitorul guvern, din care să facă parte PSD, ALDE şi UDMR.

Tăriceanu a spus că obiectivul ALDE este ca în anul 2020 să devină principala forţă de dreapta din România.

"Vrem să ajungem în 2020 principalul partid de centru-dreapta şi singurul partid liberal de pe scena politică românească, evident într-o competiţie directă cu PNL”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, în luna aprilie a acestui an, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.