Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi ”pentru”, în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Împotriva lui Tăriceanu au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule. 

Co-preşedintele ALDE şi actualul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost singura propunere pentru şefia Senatului, după ce PNL, USR şi PMP au refuzat să facă vreo nominalizare, iar UDMR a anunţat că îl va susţine pe Tăriceanu.

Înainte de vot, liderul grupului senatorial al PSD, Şerban Nicolae a anunţat că social-democraţii îl propun pentru preşedinţia Senatului pe ”domnul senator Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu”.

La rândul lor, liderii grupurilor senatoriale ale PNL, USR şi PMP au anunţat, în aplauzele social-democraţilor şi liberal-democraţilor, că nu au propuneri pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

În schimb, liderul grupului UDMR, Cseke Attila, a anunţat că maghiarii nu au o propunere, dar că îl vor susţine şi vota pe Tăriceanu.

Votul a fost secret cu buletine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.