Deputatul ALDE, Remus Borza, s-a arătat deranjat de insistenţele jurnaliştilor cu privire la declaraţiile sale anterioare pe tema riscului unui "război civil” şi i-a spus unui reporter, pe care l-a caracterizat drept "virulent", că Executivul nu are nicio vină, el dând bani "la toată lumea", inclusiv în instituţii media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Remus Borza a fost întrebat de jurnalişti despre declaraţiile sale anterioare, privind riscul "războiului civil" în România din cauza protestelor, el reluându-şi argumentaţia că "fuge toată lumea ca dracu de tămâie, pleacă investitorii" din cauza situaţiei din ţară.

"Dragii mei, simplele proteste - că sunt de 100 de mii, 200 de mii, 300 de mii de oameni în stradă, în toate marile oraşe, crează prejudicii ireparabile României în imaginea externă. Iubiţilor, aici e foarte multă ipocrizie şi vorbim de un dublu standard", a afirmat el.

Deputatul a invocat şi exemplul din Statele Unite ale Americii, unde oamenii protestează faţă de măsuri mult mai controversate luate de Donald Trump, însă preşedintele SUA nu dă înapoi şi îşi face treaba. Fiindu-i atrasă atenţia de către un jurnalist că diferenţa este că în SUA măsurile sunt unele anunţate încă din timpul campaniei electorale, pe când modificare Codurilor penale nu a fost anunţată de PSD, Borza s-a contrazis pe această temă, afirmând că nici în SUA nu se ştia decât despre zidul cu Mexicul.

El s-a întors către jurnalistul care i-a făcut această observaţie: "Care e vina Guvernului Grindeanu, că a dat la toată lumea? Inclusiv la instituţiile media. TVR, că îl văd acum foarte virulent, 124 de milioane de lei anul trecut, anul ăsta a ajuns la 950 de milioane".

Deputatul a afirmat că el susţine organizarea unor contramanifestaţii.

"Şi simpatizanţii şi membrii majorităţii PSD-ALDE clocotesc în ţară, pentru că eu au realizat că vorbim de o manipulare cât se poate de grosolană şi evidentă şi un atac la adresa instituţiilor de bază ale statului (...) Părerea mea personală, ar trebui să avem o contramanifestaţie în toată ţara. Să arătăm tuturor, că există o altă majoritate, chiar dacă e o majoritate tăcută", a spus el.

Deputatul ALDE Remus Borza a declarat, duminică, în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului CSM, că discuţiile ar trebui suspendate deoarece "convulsiile sociale" din stradă afectează creşterea economică a ţării şi pot duce la scăderea PIB-ului. El şi-a avertizat colegii că există posibilitatea unei lovituri de stat şi a unui război civil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.