Florin Iordache, în vârstă de 56 de ani, propus ministru al Justiţiei, este la al cincilea mandat de deputat. Şi-a început activitatea profesională în 1985, ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, oraşul său natal, unde a fost şi viceprimar între anii 1996-2000, perioadă în care a fost şi preşedinte al organizaţiei Olt a Partidului Socialist. El s-a înscris în PDSR în urmă cu 16 ani şi tot în acea perioadă a urmat şi Facultatea de Drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Iordache, desemnat să conducă Ministerul Justiţiei, s-a născut în 14 decembrie 1960, la Caracal, este căsătorit şi are o fiică. 

În 1985, el a absolvit Facultatea de Mecanică la Universitatea Craiova, iar în 2002 a terminat cursurile Facultăţii de Drept de la Universitatea din Craiova. Din 2004, a urmat cursuri postuniversitare şi un master la Institutul Naţional de Administraţie. El a urmat şi cursuri de master la Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti şi cursuri postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare. Florin Iordache a devenit, în 2007, doctor în "Relaţii economice internaţionale", iar în 2008 a urmat noi cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român.

Deputatul PSD şi-a început activitatea profesională în 1985, el fiind până în 1989 inginer la Fabrica de Mobilă Caracal. Între anii 1989 şi 1996, Florin Iordache a fost inginer-şef -director la SAFAR S.F.6 Caracal. Din 1996 şi până în 2000, el a fost viceprimar la Caracal.

În anul 2000, Florin Iordache a obţinut şi primul mandat de deputat, din partea PDSR, partid în care s-a înscris în acelaşi an, după ce din 1996 el activase în Partidul Socialist, fiind preşedinte al organizaţiei Olt.

Aflat la cel de-al cincilea mandat de deputat, Florin Iordache este şi vicepreşedinte al PSD Olt.

Din iunie 2016 şi până la încheierea mandatului fostului Parlament, Florin Iordache a fost preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, urmare a revocării lui Valeriu Zgonea din această funcţie.

În luna octombrie a anului trecut, Florin Iordache a fost audiat în calitate de martor, la instanţa supremă, în dosarul în care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) Mihail Vlasov, acuzat de intervenţii pentru promovarea în Parlament a unui proiect de act normativ prin care CCIR să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Social-democratul a susţinut că, din punctul său de vedere, proiectul de lege nu a fost unul special, iar prin susţinerea acestuia a vrut să vadă care va fi dezbaterea parlamentară. Acesta a mai spus că este arbitru în cadrul Camerei de Arbitraj, dar nu îşi aduce aminte dacă a dobândit acesta calitate în mandatul lui Mihail Vlasov.

În declaraţia de avere a deputatului PSD este menţionat că soţia sa, Magdalena Iordache, deţine un teren intravilan în Bragadiru, cu o suprafaţă de 450 mp, precum şi o casă în aceeaşi localitate de 238 mp, ambele proprietaţi fiind achiziţionate în 2009. El are şi un autoturism VW Golf 1200, fabricat în 2013. La venituri, social-democratul a trecut 108.461 lei primiţi de la Camera Deputaţilor şi 21.991 de la CCIR. Soţia sa a avut venituri anuale de 145.200 lei şi 45.600 de la ÎCCJ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.