Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, marţi, la B1 TV, că în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul general de atunci, Codruţa Kovesi şi George Maior, director al SRI la acea vreme, s-au adunat la Gabriel Oprea pentru a discuta strategia de a-şi asigura păstrarea funcţiilor după alegerea noului preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se adunau să se pună bine cu câştigătorul. Erau şefii instituţiilor de forţă şi îşi pregăteau strategia la Gabriel Oprea”, a spus Traian Băsescu nominalizându-i pe George Maior şi Laura Codruţa Kövesi. Întrebat de ce tocmai la Gabriel Oprea s-au reunit, Băsescu a răspuns râzând: ”El avea whisky în cantităţi nelimitate”.

Fostul preşedinte a adăugat că la acea reuniune au mai participat mai multe persoane. ”Au mai fost şi alţii. Tot din instituţiile de forţă, dar şi din presă”, a afirmat Traian Băsescu.

Invitat să comenteze dacă serviciile secrete au fost lipsite de loialitate în relaţia cu el câtă vreme a fost şef al statului, Băsescu a spus că niciun serviciu de informaţii din lume nu este complet loial conducătorului ţării. 

”Când a început presiunea familiei Anghel, cu serviciile de informaţii şi Parchetul informate în scris de mine şi de fratele meu, cum a fost posibil să se ajungă la procesul în care a fost implicat fratele meu?”, a exemplificat Traian Băsescu.

El a vorbit şi de relaţia foarte strânsă între şefii SRI şi actualul procuror-şef al DNA. ”Laura Codruţa Kövesi şi-a obţinut doctoratul în 2011, la Timişoara, însoţită şi aplaudată de către George Maior şi generalul Florian Coldea în calitate de spectatori. Ştiţi că susţinerea doctoratului este publică, singurul doctorat secret este al lui Florian Coldea”, a spus ironic fostul preşedinte al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.