Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că referendum pentru familie, iniţiat de PSD, este o temă populistă, spunând că definiţia din Constituţie este suficientă şi că aceasta nu l-a împiedicat să ajungă la 47 de ani de căsnicie şi să aibă doi copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a fost întrebat, vineri, la Şcoala de Vară a tinerilor din PMP, de la Neptun, ce părerea are despre referendumul pentru familie, iniţiat de PSD.

“E o temă populistă. Eu cred că în Constituţie definiţia este suficientă, dar partidul îşi va alege linia care să-i aducă voturi. Personal, să ştiţi că nu m-a împiedicat definiţia actuală să ajung la vreo 47 de ani de căsătorie şi să am şi doi copii”, a declarat fostul şef al statului.

Tinerii din PMP l-au mai întrebat pe Traian Băsescu care ar fi prima măsură pe care ar lua-o dacă ar fi prim-ministru, acesta spunând răzând: “Să-l trimit pe Dragnea la Teleorman”, după care prezenţi au început să aplaude.

Apoi, fostul şef al statului a explicat că prima măsură ar fi legată de utilizarea gazelor din Marea Neagră.

“Aş viza proiectul legat de utilizarea gazelor din Marea Neagră, nu mai vorbim de utilizarea banilor europeni, asta e ştiută, pentru autostrăzi, pentru regularizări de râuri, dar aş da prioritate proiectului gazelor din Marea Neagră, valorificarea lor în economia românească. Ăsta mi se pare un proiect extrem de important. Dacă apucă Exxon şi OMV să contracteze pe zeci de ani gazele din Marea Neagră şi faceţi o socoteală simplă 200 de miliarde de metri cubi împărţit la maxim 7 miliarde pe an, păi sunt câteva decade, câteva zeci de ani în care vor curge 7 miliarde de metri cubi de gaze. Dacă vor contracta cu alţii o să treacă pe lângă noi”, a explicat fostul şef al statului.

El a mai spus că acum ar fi momentul potrivit pentru o moţiune de cenzură, neînţelegând de ce opoziţia nu reacţionează la guvernul Dăncilă care “defilează la pesta porcină cu paiaţa de la agricultură, cu panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă”.

“Partea mare din populaţie ar susţine o astfel de acţiune politică, o moţiune prin care să cadă guvernul Dăncilă. Nu spune nimeni că căderea guvernului Dăncilă înseamnă şi altfel de guvern decât guvern al actualei alianţe, nu spune nimeni, e un element de negociere. Dar guvernul Dăncilă care defilează la pesta porcină cu paiaţa de la agricultură, cu panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă... Este inadmisibil să nu reacţionezi la un asemenea guvern”, a spus Băsescu.

El a explicat că nici PMP, nici PNL şi nici USR nu pot iniţia singure o moţiune de cenzură şi că este nevoie ca partidele din opoziţie să se unească pentru un asemenea demers, dar că deocamdată nu a primit niciun răspuns în acest sens nici de la liberali, nici de la USR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.