Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, referitor la construcţia moscheii de la Bucureşti, că acesta este "echivalentul catedralei", iar pe bază de reciprocitate România ar fi trebuit să primească la Istanbul un teren pentru construcţia unei catedrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Moscheea este echivalentul catedralei. Nu poţi să îmi pui mie la dispoziţie la Istanbul un loc de rugăciune şi tu să faci o moschee la Bucureşti. O catedrală trebuia să ne aprobe, să ne dea teren la Istanbul, dacă discutăm de reciprocitate. La fel, dacă eventual vroia să construiască o geamie... Şi vă spun acest lucru, eu având o relaţie bună cu Erdogan, dar una e una şi alta e alta, fiecare cu credinţa lui. S-au chinuit ei secole să vină pe meleagurile noastre şi nu au reuşit să construiască nici geamii, nici moschei", a afirmat, joi, la Galaţi, Traian Băsescu.

El a spus că "lucrurile între state trebuie să se facă echitabil".

"Dacă vroia să construiască o geamie, foarte bine, ne dădea de o biserică, dacă a vrut o moschee, trebuia să ne dea de o catedrală, spaţiu. Deci lucrurile între state trebuie să se facă echitabil, corect. Adică nu se poate să stau în genunchi, chiar dacă discutăm de o ţară prietenă. Până la urmă, în politică prietenia este până la interes, nu pot, de dragul amiciţiei personale, să cedez la lucruri care mă umilesc", a susţinut Băsescu.

Traian Băsescu s-a aflat, joi, la Galaţi, unde a participat la lansarea candidaţilor PMP din judeţul Galaţi la alegerile locale din iunie.

Certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, a fost eliberat, însă acest document nu dă dreptul de construire, a informat, joi, Primăria Sectorului 1.

Instituţia a precizat că a eliberat, luni, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenţionează să o construiască pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, arătând că acest document este un act de informare obligatoriu şi nu dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizaţiei de construire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.