PNL a pierdut alegerile în judeţul Arad pentru prima dată în ultimii 16 ani, PSD obţinând 35,42% la Senat şi 34,76% la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a avut 32,4% la Senat şi 32,67% la Cameră, arată datele finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor finale anunţate de BEJ Arad, la Senat, PSD a obţinut 35,42%, iar PNL- 32,4%. Pe următoarele locuri s-au clasat UDMR - 8,02%, USR - 7,49%, PMP - 5,15%, ALDE - 4,97%, PRU – 2,82%, PRM – 1,22%, PER – 0,99%, ANR – 0,93%, PSR – 0,53%.

Pentru Camera Deputaţilor, arădenii au ales tot PSD, care a obţinut 34,76% din voturi, în timp ce PNL a obţinut 32,67%, UDMR – 7,90%, USR – 7,08%, PMP - 4,43%, ALDE - 4,45%, PRU – 2,68%, PRM – 1,05%, iar alte 20 de formaţiuni au obţinut sub un procent.

Conform acestor rezultate, PSD Arad îl va avea ca senator pe doljeanul Mihai Fifor, iar PNL pe Ioan Cristina.

Al treilea senator ar putea reveni UDMR (Kiraly Andras), după redistribuirea voturilor.

În Camera Deputaţilor, de la PSD vor intra Dorel Căprar şi Florin Tripa, de la PNL Glad Varga şi Eusebiu Pistru, de la UDMR Peter Farago, iar din partea USR Sergiu Vlad. Al şaptelea mandat ce revine judeţului ar urma să fie decis la redistribuire.

Organizaţia judeţeană Arad a PNL a fost una dintre cele mai performante în ultimii ani, iar liberalii au fost câştigători la alegerile din ultimii 16 ani. La scrutinul de duminică, organizaţia PNL Arad a obţinut al treilea cel mai bun rezultat după Sibiu şi Alba.

Surse din PNL au declarat, corespondentului News.ro, că preşedintele filialei, Gheorghe Falcă, nu a fost activ în ultimele două săptămâni de campanie electorală, pentru că a suferit un preinfarct.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă, joi după-amiază, el precizând că este ”în regim de spital”, chiar dacă primeşte tratamentul la domiciliu.

Primarul a spus că acum se simte mai bine, dar că trebuie să urmeze un regim care prevede şi expunerea cât mai puţin la stres. De altfel, conform apropiaţilor săi, stresul din campania electorală i-ar fi cauzat problemele de sănătate, având în vedere că Falcă a condus campania partidului la nivel naţional.

În Arad, prezenţa la urne a fost de 36,55% din cei 391.079 alegători înscrişi în liste. Pe listele suplimentare au votat 7.625 de persoane, iar cu urna mobilă au votat 1.556 de persoane.

Cea mai mică prezenţă la urne a fost de 13,51%, la o secţie din oraşul Sântana, unde din 1.665 de alegători înscrişi în liste au votat doar 225.

Cea mai mare prezenţă a fost înregistrată în localitatea Comăneşti, la secţia organizată în căminul cultural, unde au votat 83,72% din cei 85 de alegători aflaţi în liste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.