Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea afirmă că Daniel Constantin „visează frumos, cu ochii deschişi” atunci când afirmă că PC a stat la baza formării ALDE, realitatea fiind cu totul alta, motiv pentru care copreşedintele ALDE a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnul Daniel Constantin visează frumos, cu ochii deschişi, spunând: PC a stat la baza formării ALDE. Realitatea este alta şi, de aceea, Daniel Constantin a acceptat organizarea Delegaţiei Permanente Naţionale în vederea stabilirii Congresului. Şi-a dat seama că este penibil să te opui organizării Congresului, în condiţiile în care peste 30 de organizaţii judeţene au luat această hotărâre, mai ales când ai şi statutul de copreşedinte. A înghiţit-o pentru că nu mai avea încotro!”, a precizat deputatul ALDE, într-un comunicat.

Andrei Gerea a mai spus că PC nu depăşea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR.

„Dacă ne uităm pe rezultatele de la alegerile parlamentare, vom vedea că sunt două organizaţii de la fostul PC în primele 10. Cum să ne explicăm de ce PC nu depăşea 1% în sondaje până la fuziunea cu PLR?”, a conchis vicepreşedintele ALDE. 

Copreşedinţii ALDE, Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, au avut, miercuri, o întâlnire, în contextul conflictului din interiorul partidului privind alegerea unei conduceri unice şi au stabilit convocarea Delegaţiei Permanente pentru duminică, 19 martie, ca să discute chestiuni legate de organizarea Congresului.

”Am convenit cu domnul Tăriceanu să convocăm pentru duminică Delegaţia permanentă a ALDE. Vom discuta despre congres”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

În ALDE există o serie de disensiuni între taberele apropiate celor doi co-preşedinţi ai partidului. Facţiunea provenită din fostul Partid Conservator, din care face parte Daniel Constantin, insistă pentru alegeri de jos în sus, mai întâi în organizaţiile judeţene şi apoi la centru. În viziunea acestei tabere, congresul partidului ar trebui convocat în luna august sau septembrie, au afirmat surse din partid.

În schimb, tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu face presiuni pentru organizarea cât mai rapidă a congresului în care să fie aleasă o conducere centrală unică a ALDE şi abia apoi să organizeze alegeri în organizaţiile judeţene.

De altfel, 31 de organizaţii judeţene au transmis că au organizat Delegaţii Permanente locale în care au adoptat rezoluţii de organizare a congresului în cel mai scurt timp. Majoritatea acestor rezoluţii au fost însă contestate la tribunal de apropiaţi ai lui Daniel Constantin pe motiv că au fost adoptate în mod nestatutar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.