Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a făcut, vineri, o vizită de curtoazie noii şefe a instanţei supreme, Cristina Tarcea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a fost prezent, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a-i face o vizită de curtoazie noului preşedinte al instanţei supreme, Cristina Tarcea, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Vizita, care a durat circa 30 de minute, a fost planificată în 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a contactat instanţa supremă pentru a stabili o întâlnire între ambasadorul Hans Klemm şi judecătoarea Cristina Tarcea, au precizat aceleaşi surse.

În urmă cu aproximativ un an, pe 24 septembrie, la doar trei zile de când a devenit, oficial, ambasador în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedintele de atunci al ICCJ, Livia Stanciu, diplomatul american transmiţând sprijinul SUA pentru eforturile României de respectare a statului de drept şi pentru instituţiile româneşti de aplicare a legii.

"Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit astăzi (24 septembrie 2015, n.r.) cu Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şi-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept precum şi pentru puternicele şi independentele instituţii româneşti de aplicare a legii şi organisme judiciare", se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.

Actualul preşedinte al ICCJ, Cristina Tarcea, şi-a început mandatul pe 14 septembrie, odată cu semnarea, de către preşedintele României, a decretului de numire în funcţie.

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost delegată să asigure interimatul funcţiei de preşedinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională.

Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.