ALDE a marcat începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare cu un flashmob organizat atât în Capitală, cât şi în alte judeţe. În Bucureşti flashmob-ul a avut loc în Piaţa Revoluţiei unde copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit cu o rulotă pe care, spune el, o va folosi în campanie, dar o va împrumuta şi colegilor de partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jurul orei 15.30 aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Revoluţiei din Capitală unde ALDE pregătea să facă un flashmob prin care au redat harta României. Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a venit însoţit de fiica acestuia pe care a ţinut-o de mână pe tot parcursul evenimentului. Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu şi-a făcut apariţia cu o rulotă pe care a condus-o de la sediul ALDE de pe şoseaua Kiseleff până în Piaţă. 

Călin Popescu-Tăriceanu (FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea)
Călin Popescu-Tăriceanu (FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea)

”În toate judeţele, începând cu ora 9, într-o ordine pe care aş putea să o descriu de forma unei spirale începând de pe conturul ţării din exterior, judeţ după judeţ, s-au strâns în capitala judeţului desenând conturul judeţului într-o arie de aproximativ 10 pe 10 care a fost marcată de un lanţ uman cu conturul fiecărui judeţ şi cu acest steag pe care l-am pus deasupra noastră care este, bineînţeles, cu sloganul nostru de campanie: «Redăm România Românilor». Nu am vrut să facem un eveniment în stilul celor pe care l-aţi văzut de foarte multe ori şi care văd că încă se mai practică: oameni aduşi din toate colţurile ţării cu autobuzele pentru că nu acesta este sensul. Cred că fiecare la nivel local trebuie să-şi ducă mesajul cât mai ţintit”, a declarat Tăriceanu.

Fără discursuri ţinute de liderii partidului, înconjuraţi de candidaţi şi de simpatizanţi, cei doi copreşedinţi s-au băgat în mulţime şi au ţinut bannerul mare cu sigla ALDE. 

Referitor la rulotă, Tăriceanu a spus că şi-ar fi dorit ca autoturismul să fie inscripţionat cu sigla partidului şi sloganul de campanie, dar acest lucru este interzis prin lege la noi în ţară, precizând că legea electorală ar trebui modifcată pe viitor.

Călin Popescu-Tăriceanu (FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea)
Călin Popescu-Tăriceanu (FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea)

”Pentru că vrem ca în campanie să ne deplasăm cât mai comod, să luăm cu noi materialele de campanie, întreaga echipă şi, din păcate, spre deosebire de alte ţări, unde campaniile se desfăşoară în mod logic şi normal cu vehicule care sunt folosite şi ca suprafaţă publicitară, la noi în campanie trebuie să o facem într-un fel de semi-ilegalitate, să ne ascundem. Eu cred că trebuie schimbată legea în viitor, dar în fine.  Rulota o folosim şi o voi împrumuta şi colegilor care au nevoie”, a mai zis Tăriceanu. 

Întrebat dacă va face un tur al ţării cu rulota în campania, el a spus că acest lucru ar fi greu pentru că rulota ”e un mijloc de deplasare relativ lent”, dar că va pleca vineri la Braşov cu trenul. 

”E mult spus un tur al ţării pentru că rulota e un mijloc de deplasare relativ lent, dar azi plec către Braşov cu trenul şi mâine  vom merge către Bucureşti în aceeaşi formulă. (....) Voi face două ore şi ceva. E foarte confortabil (n.r. - cu trenul). Vă recomand”, a mai zis Tăriceanu.

Pe tot parcursul evenimentului care a durat aproximativ 10 minute, în boxele special amenajate pentru eveniment, se auzea ”Ciocârlia” interpretată la nai de Nicolae Voiculeţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.