Deputatul PMP, Adrian Gurzău, le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare, precizând că doar în libertate îşi poate pregăti apărarea şi că niciodată ”nu am votat pentru cererile de reţinere şi arestare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a declarat Gurzău, în plenul Parlamentului.

El a mai spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au fost eliberaţi de judecătorii curţii supreme. ”În momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei (...) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar  niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare”, a spus Gurzău.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La ora transmiterii acestei ştiri, deputaţii votează cererea DNA de reţinere a lui Gurzău, urmând să fie supus votului în plen şi cererea de arestare preventivă. Ambele voturi sunt secrete, cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău.

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat, luni cererea DNA de încuviinţare a reţinerii deputatului Adrian Gurzău cu 16 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere. Cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului a fost aprobată cu 16 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” şi 3 abţineri.

Gurzău a stat aproximativ 30 de minute în faţa colegilor săi din Comisia juridică, timp în care şi-a susţinut nevinovăţia. El nu a dorit să ofere declaraţii la finalul şedinţei, afirmând doar că justiţia trebuie să îşi facă treaba. Potrivit unor surse parlamentare, deputaţii PNL au votat cererile DNA la vedere.

Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul privind favorizarea societăţii Carpatica Asig, în care au fost reţinuţi Angela Toncescu şi Dan Hosu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.