Preşedintele Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Generală, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele României, Klaus Iohannis nu a propus, nu a susţinut şi nu a impus conducerii PNL candidatura domnului Marian Munteanu. Drept urmare, nu este implicat în niciun fel în această nominalizare. Decizia susţinerii domnului Munteanu aparţine exclusiv conducerii PNL în urma evaluărilor interne”, a precizat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Marian Munteanu a fost desemnat, marţi, drept candidat al PNL pentru Primăria Generală.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi seară, că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al partidului la Primăria Capitalei.

”Şi eu, şi domnul copreşedinte Vasile Blaga l-am informat pe domnul preşedinte despre candidatul la Primărie, dar domnia sa nu este factor de decizie”, a spus Gorghiu, la TVR 1.

Referitor la desemnarea lui Munteanu pentru Primăria Capitalei, Gorghiu a spus că PNL a făcut aceeaşi ”greşeală” şi cu Klaus Iohannis.

”Această «greşeală» fericită am mai făcut-o şi la prezidenţiale. Un om cu profil tehnocrat, un om care nu avea rădăcini în Partidul Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a fost luat, introdus în Partidul Naţional Liberal şi, în foarte scurt timp, a ajuns nu doar preşedintele interimar al partidului, ci şi preşedintele României. Tocmai pentru că avea un profil de om potrivit pentru administraţie, respectiv pentru Preşedinţie”, a spus Gorghiu. 

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.