Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, spune că sunt "speculaţii" informaţiile potrivit cărora Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate, el precizând că nu au existat "planuri în acestă direcţie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre informaţiile publicate joi de EurActiv.com privid mutarea arsenalului nuclear din Turcia în România, ministrul Apărării a spus că acestea sunt "speculaţii".

"Nu există niciun fel deîintâlnire, de planuri în această direcţie", a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării.

”Vă trimit la poziţia oficială exprimată în cursul serii de către Ministerul Afacerilor Externe şi care e una de dezminţire categorică. Nu au existat niciun fel de discuţii, nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcţie. Categoric nu putem reacţiona la această afirmaţie decât spunând că e o speculaţie” a declarat, joi, la Buzău, ministrul Apărării.

EurActiv.com susţine citând surse independente că Statele Unite au început transferul focoaselor nucleare staţionate pe teritoriul turc în România, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washigton şi Ankara în urma loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Însă, Ministerul de Externe a negat faptul că teritoriul român a devenit noua gazdă a armelor nucleare americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.