Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, i-a spus, luni, ambasadorului rus, Valery Kuzmin, că trebuie evitată ”retorica inadecvată” în declaraţiile publice, iar eforturile trebuie focalizate către dialogul direct. Meleşcanu a accentuat că angajamentele şi poziţiile României în plan extern, în special cele legate de apartenenţa ţării noastre la comunitatea de valori europene şi euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societăţii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, luni, pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin.

Cu acest prilej, ministrul Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa unei abordări pragmatice în relaţiile bilaterale, exprimând deschiderea părţii române pentru dialog, informează MAE.

”Totodată, a evocat necesitatea evitării unei retorici inadecvate în declaraţiile publice şi focalizarea eforturilor către dialogul direct. În acest sens, a accentuat că angajamentele şi poziţiile României în plan extern, în special cele legate de apartenenţa ţării noastre la comunitatea de valori europene şi euro-atlantice, sunt elemente profund consensuale la nivelul societăţii româneşti”, precizează sursa citată.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a acordat, recent, un interviu cotidianului „Adevărul“, în care a catalogat drept „problemă minoră“ încercarea Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale.

„Sper că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie. În ţara noastră au fost două momente când preşedintele Putin a dezincriminat câteva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infracţiuni cu caracter economic. Sper că aceste discuţii publice să nu împiedice Guvernul să continue relaţiile şi proiectele economice“, a afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul a mai afirmat că Guvernul Cioloş „nu făcea nimic” deoarece avea un mandat limitat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.