Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse, care se vor desfăşura duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse, care se vor desfăşura la 18 septembrie 2016. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi reaminteşte că România nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeii şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat MAE.

Aproape 110 milioane de alegători sunt chemaţi la urne în scrutinul legislativ de duminică, pentru ai alege pe cei 450 de membri ai Dumei de Stat, dominată în prezent de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin.

Alegerile legislative vor avea loc inclusiv în peninsula anexată Crimeea, în ciuda protestelor lansate de partea ucraineană, care a ameninţat că nu va permite deschiderea de urme pe teritoriul Ucrainei. Însă, Kremlinul a precizat că secţiile vor funcţiona în misiunile diplomatice ruse, întrucât autorităţile ucrainene nu au drept de a interzice dreptul de vot cetăţenilor ruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.