Premierul Dacian Cioloş pleacă, duminică, în Statele Unite ale Americii, unde are programată o vizită de lucru şi o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, prim-ministrul declarând, recent, că obiectivul vizitei este legat de cooperarea celor două state în domeniul economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul va avea, de asemnea, întâlniri cu o serie de înalţi oficiali ai Administraţiei americane, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cu membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.

Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei ”From shared security to shared prosperity”. Scopul este evidenţierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creştere economică, stabilitate şi predictibilitate.

Şeful Executivului a declarat, joi, la Realitatea TV, că obiectivul vizitei pe care o va face în Statele Unite ale Americii, săpămâna viitoare, este legat de cooperarea celor două state în domeniul economic adăugând, totodată, că îi va încuraja pe reprezentanţii Ford să continue investiţiile în România.

”Intenţia mea este ca prin aceste întâlniri să prezint potenţialul de dezvoltare economică al României şi să încurajez investitorii americani să vină să investească în România, atât prin întâlniri cu persoane din conducerea statului american, începând de la vicepreşedintele Biden, secretarul pentru comerţ, secretarul pentru energie, secretarul pentru agricultură, întâlniri cu oameni de afaceri din SUA. (...) O să am şi o vizită la compania Ford pentru a îi încuraja să continue investiţiile în România. În ultimele luni am deblocat anumite probleme care împiedicau decizia Ford de a continua investiţia la Craiova”, a explicat prim-ministrul.

Din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloş vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.