Un nou termen al procesului deschis de către procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva postului de televiziune Antena 3 şi a mai multor jurnalişti ai acestuia se judecă, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Curtea de Apel Piteşti are loc, miercuri, un nou termen în procesul care are ca obiect ”acţiune în răspundere delictuală” intentat de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi postului de televiziune Antena 3 şi jurnaliştilor sau colaboratorilor acestuia Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Răzvan Savaliuc, Radu Tudor şi Bianca Grigore.

Termenul de miercuri este al patrulea pe fond, iar între cele patru termene pe fonmd au fost mai multe termene intermediare, în cadrul cărora instanţa s-a pronunţat asupra unor cereri ale celor implicaţi în acest dosar.

La termenul anterior al procesului, jurnalistul Răzvan Savaliuc a cerut instanţei să o amendeze pe Laura Codruţa Kovesi, el acuzând-o pe şefa DNA că  nu a depus la dosar probe în susţinerea acuzaţiilor sale şi a solicitat recuzarea completului de judecată, această din urmă cerere fiind respinsă la termenul intermediar din 15 noiembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 21 aprilie, strămutarea dosarului în care procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a dat în judecată mai mulţi jurnalişti şi postul de televiziune Antena 3, de la Curtea de Apel Bucureşti, unde era înregistrat din 29 decembrie 2015 şi avusese primul termen în 23 martie.

Cererea de strămutare a fost formulată de către Mugur Ciuvică, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mihai Gâdea, Radu Tudor şi SC Antena 3 SA, cei pe care Kovesi i-a dat în judecată, în nume personal, după afirmaţiile făcute pe postul de televiziune în legătură cu dosarul "Bercea - Mircea Băsescu".

Dosarul trimis la Curtea de Apel Piteşti a fost înregistrat în 3 mai, iar primul termen de judecată după strămutare a fost stabilit în 8 iunie. 

În 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucureşti a decis ca şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3, cerând despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post.

Tribunalul Bucureşti a admis în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei.

Acţiunea fusese depusă de către Codruţa Kovesi, în nume personal, în februarie 2015, la Tribunalul Bucureşti şi are ca obiect daune morale "pentru afirmaţii mincinoase care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.