Un bărbat care ar fi primit aproape 1,5 milioane de lei de la două firme IT pentru a interveni, în perioada 2011-2012, la preşedintele băncii de stat EximBank să atribuie societăţilor mai multe contracte a fost reţinut de procurorii DNA, care cer miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus în mişcare acţiunea penală şi l-au reţinut pe Bogdan Viorel Mitu pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, anchetatorii au probe că, în a doua jumătate a anului 2011, Bogdan Viorel Mitu a pretins şi în perioada ianuarie - septembrie 2012 a primit suma totală de 960.859 de lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe preşedintele unei unităţi bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea a patru contracte cu societatea acestuia, în valoare totală de 696.406 de euro.

Anterior, în decembrie 2010, Bogdan Mitu ar fi pretins şi în februarie 2011 şi februarie 2012 ar fi primit 532.306 de lei de la reprezentantul unei alte firme IT, pentru încheierea, cu aceeaşi bancă, a unui contract în valoare totală de 643.018 de euro, au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că banca de stat cu care trebuia să fie încheiate contractele este EximBank.

Preşedintele EximBank în perioada 2009 - septembrie 2012 a fost Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană. 

Procurorii vor cere miercuri Tribunalului Bucureşti arestarea preventive pentru 30 de zile a lui Bogdan Mitu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.