Avocatul Ion Predonu, din Baroul Bucureşti, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă după ce a primit 1.000 de euro de la o persoană căreia i-a spus că îi va determina pe administratorul şi pe preşedintele unei asociaţii de proprietari să îi elibereze o adeverinţă din care să rezulte că nu înregisterează debite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi marţi l-au pus sub control judiciar, timp de 50 de zile, pe avocatul Ion Predonu.

Potrivit procurorilor, în 1 iulie, avocatul Ion Predonu a cerut 1.000 de euro de la două persoane şi le-a promis că îi va determina pe administratorul şi pe preşedintele unei asociaţii de proprietari să elibereze o adeverinţă care să ateste împrejurarea că una dintre acestea nu înregistrează debite.

Avocatul a fost denunţat de cele două persoane, iar în 5 iulie a fost prins în flagrant când primea cei 1.000 de euro de la unul dintre denunţători.

În cele două luni în care va fi sub control judiciar, avocatul Ion Predonu are interdicţie să părăsească ţara şi să comunice, direct sau indirect, cu mai multe persoane indicate de procurori în ordonanţa privind controlul judiciar. De asemenea, avocatul trebuie să se prezinte la DNA sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi să meargă la poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

Avocatul Ion Predonu a fost, în 2015, printre candidaţii la funcţia de decan al Baroului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.