Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, întrebat despre modul de adoptare a OUG 13, că orice experienţă nu este numai negativă, ci are şi lucruri pozitive, putând fi trase învăţăminte atât din ce este bun, cât şi din ce este mai puţin bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice experienţă ne dă şi lucruri de învăţat. Orice experienţă nu este numai negativă, are şi lucruri pozitive. Învăţăm din ce-i bun, învăţăm şi din ce-i mai puţin bun. Noi am văzut reacţia societăţii şi până la urmă trebuie să ţinem cont de exigenţele legale constituţionale, dar legea nu este una în abstract pentru frumuseţea şi acurateţea ei, legea este o regulă de conduită care se aplică cetăţeanului”, a spus Tudorel Toader, luni, în prima zi la Ministerul Justiţiei, întrebat dacă a învătaţ ceva din experienţa OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată la cinci zile după adoptare printr-o altă ordonanţă de urgenţă, în urma protestelor din stradă şi a criticilor magistraţilor, societăţii civile şi ale unor politicieni.

Despre ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, Tudorel Toader a spus că "tot romanul vede că ar trebui ridicat” şi a precizat că va avea pentru aceasta o strânsă colaborare cu fostul ministru interimar al Justiţiei, Ana Birchall, care este ministru delegat pentru Afaceri Europene.

"Ministerul pe care-l conduce domnia sa şi cu Ministerul Justiţiei au cea mai consistentă implicare în evaluarea posibilităţilor de îndeplinire a cerinţelor din MCV şi cu perspectiva ridicării acestuia”, a precizat Toader.

Tudorel Toader a preluat luni mandatul la Ministerul Justiţiei, de la Ana Birchall, care a asigurat interimatul la conducerea MJ din 10 februarie, după demisia lui Florin Iordache. Toader a depus vineri jurământul în faţa preşedintelui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.