Procurorii militari au desigilat, la Iaşi, pompa de carburanţi de la care a fost alimentat elicopterul SMURD prăbuşit în Republica Moldova, pentru o analiză a compoziţiei chimice a combustibilului, însă pompa pe care o verifică magistraţii români nu este ultima de la care a fost alimentat elicopterul înainte de accident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un procuror militar al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a aflat la Iaşi şi a ridicat probe de combustibil care vor fi folosite într-o expertiză tehnico-ştiinţifică legată de compoziţia chimică a combustibilului utilizat la alimentare.

Combustibilul folosit la Iaşi nu este însă ultimul cu care a fost alimentat aeronava înainte de prăbuşire, a arătat comisarul Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, în ziua prăbuşirii.

"Elicopterul SMURD a decolat la ora 09.55, de la Iaşi, în direcţia Vulcăneşti - Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30, a preluat o femeie în vârstă de 85 de ani, cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chişinău. După predarea pacientei, elicopterul a alimentat şi a decolat din nou, în jurul orei 13.10, către Cahul, într-o misiune aeromedicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul”, a spus Monica Dajbog.

Elicopterul SMURD de la Iaşi s-a prăbuşit pe 2 iunie în localitatea Haragîş, din raionul Cantemir din Republica Moldova. Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post mortem pe cei patru membri ai echipajului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.