Poliţistul Marian Godină scrie, pe contul său de Facebook, că statutul său nu îi permite să exprime opinii politice, pentru că şi-ar fi dorit să scrie "nişte cuvinte după ce s-a petrecut azi", limitându-se la a spune că îi este silă. El nu se referă explicit la decizia Senatului, care a respins solicitarea de avizare a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, dar lasă să se înţeleagă despre ce este vorba, menţionând acuzaţiile împotriva fostului ministru de Interne, respectiv ucidere din culpă şi abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El începe prin a spune că îşi iubeşte meseria de poliţist şi că îi place mult ceea ce face, pentru că acesta a fost visul său pe care şi l-a îndeplinit destul de greu, "prin muncă şi fără niciun ajutor" şi că, dacă ar fi fost interesat de un salariu mai mare, ar putea pleca oricând din Poliţie, dar asta ar însemna să renunţe la un vis şi să le facă unora pe plac.

"Sunt momente, totuşi, când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Îmi pare rău, pentru că statutul îmi interzice să îmi exprim public opinii politice, pentru că tare mă mănâncă să scriu nişte cuvinte după ce s-a petrecut azi. Nu am să o fac pentru că nu vreau să încalc vreun regulament, mai ales că sunt oameni care abia aşteaptă să greşesc cu ceva, dar e lesne de înţeles ceea ce simt", scrie Marian Godină, continuând: "Am voie să spun ce simt? Îmi e silă!".

El precizează că nu este treaba lui să stabilească ce infracţiuni au fost comise în cazul Gigină, însă cei care ar fi trebuit să decidă nu au fost lăsaţi să o facă.

"În rest...ucidere din culpă, abuz în serviciu sau altă infracţiune? Habar nu am şi nici nu e treaba mea să desluşesc asta, e treaba altora, a unora care, din păcate, nu au fost lăsaţi să o facă", scrie poliţistul Godină.

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri. 

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu. 

”Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul e documentat la secundă. Sunt aici colegi care au fost miniştri de Interne. Există o bază legală din anul 2000. Fiecare ministru de Interne, ministru de stat, vicepremier, există  deci baza legală, pentru un antemergător. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă, în urma cercetării viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie, pe bancheta din spate, nu o conduceam, aveam viteza legală. Din păcate, s-a întâmplat această tragedie. Un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centru Capitalei. O mare tragedie. Sunt reguli foarte clare. Nu ministrul de Interne stabileşte traseul, nu dă comenzi vis a vis de viteză, nu am dat niciodată, nici nu puteam să discut cu tânărul coleg de pe motocicletă”, a spus Oprea, în plenul Senatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.