Procurorii DNA Ploieşti fac, marţi dimineaţă, percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare, care arată că printre persoanele vizate este şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru. Conform surselor citate, ancheta vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Naţională Anticorupţie arată că Serviciul teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracţiuni de corupţie. În această cauză se fac patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, la o instituţie publică şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au precizat că procurori de la DNA Ploieşti şi ofiţeri de Poliţie Judiciară ridică documente de la sediul Autorităţii Electorale Permanente.

Potrivit surselor citate, în acest dosar se fac cercetări pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar printre persoanele vizate ar fi şi preşedintele AEP, Ana Maria Pătru, care ar urma să fie dusă la audieri la DNA Ploieşti.

Surse judiciare au declarat că ancheta procurorilor DNA Ploieşti vizează modul în care au fost cumpărate mai multe softuri folosite la desfăşurarea alegerilor din ultimii ani.

La finalul percheziţiilor vor fi audiate mai multe persoane, au precizat sursele judiciare.

Percheziţiile sunt făcute de procurori împreună cu jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş”. 

Ana Maria Pătru este preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente din anul 2012. În perioada 2005-2007, ea a fost director al filialei sud-vest Oltenia a AEP, iar din 2007 şi până în 2012 a fost vicepreşedinte al AEP. Anterior, între 2003 şi 2005, Pătru a fost consilier juridic la Direcţia de Finanţe Publice Vâlcea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.