Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis, joi după-amiază, solicitarea acestuia, însă decizia nu este definitivă. Băsescu a fost condamnat în luna iunie la patru patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiţionată depusă de Mircea Băsescu, însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de trei zile la Tribunalul Constanţa.

Până la o decizie definitivă, Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, unde a fost încarcerat în luna iunie.

Apărătorul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă, afirma în luna iunie, pentru News.ro, că Mircea Băsescu ar putea fi propus, în septembrie, pentru eliberare condiţionată de către Comisia de eliberări din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Apărătorul fratelui lui Traian Băsescu a explicat că, din cele 48 de luni de pedeapsă, Mircea Băsescu are de executat o treime, respectiv 16 luni, deoarece are peste 60 de ani. Din cele 16 luni, arăta avocatul, se vor scădea perioada arestului preventiv executat de fratele fostului preşedinte, respectiv de 12 luni şi circa 12 zile şi, posibil, şi zilele câştigate de acesta în urma muncii prestate în acea perioadă. Astfel, arăta avocatul, rămâne o perioadă de aproximativ trei luni şi aproape 20 de zile pe care fratele fostului preşedinte le va executa efectiv în regim de detenţie.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Cosntanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţănă a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.