Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism. Anchetatorii fac percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint, 11 persoane urmând să fie duse la audieri, au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt trei percheziţii în desfăşurare şi 11 mandate de aducere. S-a plecat de la un prejudiciu estimat la 400.000 de lei, dar cercetările au arătat că suma este cu mult mai mare”, au spus sursele citate.

Sursele citate au precizat că cele trei percheziţii sunt la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.

"Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au mai arătat sursele citate.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, care coordonează ancheta, a confirmat că în această cauză sunt cercetaţi mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Sursa citată a precizat că ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz, au pus în executare trei mandate de percheziţie, la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi la sediul şi punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu care instituţia a desfăşurat relaţii comerciale, de unde sunt ridicate înscrisuri şi alte probe necesare pentru soluţionarea cauzei.

Totodată, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice.

“În fapt, s-a reţinut că aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei”, arată Parchetul Judecătoriei Sector 1.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este Ovidiu Miculescu, iar membri sunt Maria Ţoghină,  Mirela Ioana Fugaru, Ruxandra Săraru, Radu F. Alexandru, Alexandru Ducu Bertzi, Andras Istvan Demeter, Ana Florea, Alina Stanciu, Alexandra Dumitraşcu, Nicoleta Viorica Balaci, Adrian Doroş şi Alexandru Muraru. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.