Fostul consilier judeţean Maria Lili Schutz, aflată în închisoare pentru fraudarea societăţilor Orser şi Sere Codlea, a fost condamnată, marţi, la şapte ani de închisoare de către magistraţii Tribunalului Dolj pentru ilegalităţi în cheltuirea fondurilor europene. Decizia instanţei nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doljeanca Maria Lili Schutz, aflată în spatele gratiilor pentru falimentarea Serelor Codlea şi societăţii Orser, a primit o nouă condamnare, magistraţii Tribunalului Dolj stabilind că aceasta trebuie să ispăşească alţi şapte ani de închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Completul de judecată a contopit cele două condamnări, rezultând o pedeapsă de 13 ani şi opt luni de închisoare.

Femeia de afaceri a fost trimisă în judecată de către procurorii DNA Craiova în anul 2014, alături de aceasta fiind cercetate alte trei persoane, ele fiind condamnate la pedepse cuprinse între trei ani de închisoare cu suspendare şi trei ani de închisoare cu executare.

Conform procurorilor DNA - Structura Teritorială Craiova, Maria Lili Schutz a obţinut, în anul 2008, în mod ilegal, fonduri de la APIA.

În cursul anului 2008, inculpata Schütz Maria l-a determinat, cu intenţie, pe inculpatul Bădoi Ionică să semneze, în calitate de administrator al S.C. IZAMAR S.R.L., cererea de plată pe suprafaţă şi declaraţiile de suprafaţă aferente, pe care ulterior le-a înregistrat şi depus la APIA – Centrul Judeţean Dolj, cunoscând că acestea nu reflectau realitatea. Cu ajutorul finei sale, Mihaela Bunciu şi al lui Cercel, ambii funcţionari APIA Dolj, S.C. IZAMAR S.R.L. a obţinut ilegal fonduri europene în sumă de 919.473,61 lei (echivalentul a 274.953 euro), din care 655.377,82 lei (echivalentul a 195.980 euro) a reprezentat plată SAPS – FEGA, iar 264.095,79 lei (echivalentul a 78.973 euro) a reprezentat o plată FEADR.

Instanţa a decis recuperarea de la cei patru a sumei de 1.056.715, 16 lei, considerat a fi prejudiciu, dar şi câte 10.000 lei cheltuieli de judecată. prejudiciul creat, dar şi câte 10.000 lei cheltuieli judiciare.

În toamna anului trecut, Maria Schutz, fost manager al serelor Oradea şi Codlea, a fost condamnată definitiv la zece ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi bancrută frauduloasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.