Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că Ministerul de Interne trebuie să răspundă cum a reuşit să dispară Sebastian Ghiţă, ea precizând că DNA dispusese, odată cu controlul judiciar şi interdicţia de a părăsi ţara, şi ca Sebastian Ghiţă să fie filat de către Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta a fost prima apariţie publică a Laurei Codruţa Kovesi de la izbucnirea scandalului Ghiţă. Ultima apariţie publică a procurorului şef al DNA a fost la începutul lunii noiembrie.

"În acest dosar (al lui Sebastian Ghiţă - n.r.), noi am dispus măsură controlului judiciar şi am instituit obligaţia de a nu părăsi ţara. Totodată, am dispus efectuarea unei supravegheri operative care dumneavoastră ştiţi că se numeşte filaj, către Poliţia Română. Toate aceste măsuri trebuiau implementate şi aduse la îndeplinire de către structurile Ministrului de Interne (...) Răspunsul în acest moment trebuie să-l dea Ministerul de Interne, cum a reuşit să scape de filaj", a spus procurorul şef al DNA, întrebată despre dispariţia lui Sebastian Ghiţă. 

Întrebată dacă DNA avea indicii că Sebastian Ghiţă urmă să fugă din ţară, Kovesi a răspuns: "Noi ne-am luat măsuri de precauţie, din această perspectivă nu aveam indicii concrete. Este o măsură pe care procurorul de caz a dispus o pe bază informaţiilor pe care le avea în dosar.   Solicitarea pe care am făcut-o pentru mandatul european de arestare intră în procedura obişnuită în astfel de situaţii". 

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie.

Ghiţă a fost dat joi în urmărire naţională, iar vineri procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională, după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

De la dispariţia sa, România TV, post de televiziune controlat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări cu acesta, care face acuzaţii grave la adresa procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi. 

Astfel, Ghiţă a susţinut că dosarul Realitatea Media a fost "măsluit" şi că Laura Codruţa Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem" sau că Nicolae Popa, condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii şi care a plecat din ţară în 2000, a fost adus în România din Indonezia pe banii unei firme din Ploieşti, care a plătit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a statului român".

Ghiţă a vorbit şi despre legăturile sale cu şefa DNA, pe care a susţinut că a cunoscut-o în sediile SRI şi a întrebat-o dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.