Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi seară, la Digi 24, că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul Poliţiei, precizând că dispariţia acestuia a fost raportată procurorului DNA de caz după aproximativ 16 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi seară, Kovesi a reluat declaraţiile potrivit cărora nu a fost şi nu este prietenă cu "inculpatul Ghiţă Sebastian", spunând că l-a întâlnit pe acesta doar la evenimente organizate de instituţii publice, pentru că nu poate "să cenzureze lista invitaţilor".

"L-am întâlnit pe inculpatul Sebastian Ghiţă la evenimente organizate de alte instituţii publice sau la evenimente organizate de şefi a unor instituţii publice. Nu am avut niciodată o întâlnire privată între patru ochi, nu am vorbit la telefon cu inculpatul Sebastian Ghiţă, nu mi-am trimis mailuri, nu ştiu cine e cucuveauamov. Nu am folosit acel mail. Nu am fost în excursii cu Sebastian Ghiţă", a spus ea.

Kovesi a spus că în ultima perioadă au apărut tot mai multe persoane care se declară, în mod fals, apropiaţi ai ei în spaţiul public. "Simplul fapt că ne-am întâlnit la astfel de evenimente nu mă face prietenă cu nimeni. Am descoperit dintr-o dată, într-un mod foarte ciudată în ultima perioadă de timp, ce mulţi prieteni aveam, şi nu ştim", a afirmat ea, ironic.

Procurorul şef al DNA a afirmat că Poliţia Română trebuie să răspundă cum a fost posibilă dispariţia lui Ghiţă, în condiţiile în care acesta era sub control judiciar, care implică mai multe obligaţii, între care interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la Poliţie ori de câte ori este chemat şi trebuia monitorizat de Poliţie.

"Cel puţin de când conduc DNA, este pentru prima dată când un inculpat care este pe această măsură a filajului dispare aşa pur şi simplu şi nu mai poate fi găsit", a spus Kovesi.

Kovesi a mai spus că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut "de sub filajul Poliţiei", iar dispariţia acestuia i-a fost anunţată procurorului DNA după aproximativ 16 ore.

Întrebată cum îşi explică însă că poliţiştii care efectuau filajul nu au fost găsiţi răspunzători de către ancheta internă, Kovesi a răspuns: "Şi-au făcut treaba şi Ghiţă a dispărut, e foarte simplu. (...) Dacă nu e nimeni vinovat, Ghiţă Sebastian a dispărut pur şi simplu".

Laura Codruţa Kovesi a acuzat că are loc în acest moment "un asalt" asupra justiţiei şi a procurorilor.

"Vorbim de un asalt asupra sistemului de justiţie, care urmăreşte decredibilizare, hărţuire şi intimidare a sistemului judiciar. (...) Am informaţii clare că oameni de afaceri cercetaţi de DNA, inculpaţi de DNA şi persoane susţinute de aceştia au pus bani pentru a decredibiliza şi pentru a se purta campanii denigratoare şi hărţuitoare împotriva DNA", a spus ea.

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie, iar până acum a avut opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii grave Codruţei Kovesi şi fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea, trecut în rezervă după o anchetă a SRI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.