Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spune că se îndoieşte de buna-credinţă a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, afirmând, la Europa FM, că acesta a promis că orice modificare a legislaţiei "va fi discutată în sistem". "Văd că şi-a încălcat această promisiune, mă aşteptam", a declarat Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul şef al DNA a comentat cele două acte normative anunţate miercuri de către ministrul Justiţiei, susţinând că modificările au fost făcute "în mod netransparent".

"De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent, prin ordonanţă de urgenţă? De ce nu s-a comunicat? (...) Să vedem în ce sens se clarifică. Practica este unitară şi este foarte clară şi decizia CCR. Nu văd ce ar putea fi clarificat. Mă îndoiesc că este de bună credinţă (n.r. ministrul Justiţiei, Florin Iordache). Dacă este o clarificare de ce se lucrează în secret, de ce se lucrează noaptea? De ce nu este o procedură transparentă?”, a afirmat şefa DNA, la Europa FM.

Laura Codruţa Kovesi a precizat că nu a discutat pe această temă cu preşedintele Iohannis.

”Nu am avut o discuţie pe acest subiect cu preşedintele. Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, ocazie cu care domnul ministru a promis că orice modificare se va face va fi discutată în sistem. Văd că şi-a încălcat această promisiune. Mă aşteptam”, a adăugat Kovesi.

Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative, care au fost finalizate marţi, unul dintre ele vizând graţierea, nu şi aministia, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la finalul şedinţei de Guvern prezidate de preşedintele Iohannis.

Ministrul Justiţiei a precizat că unul dintre actele normative vizează graţierea, nu şi amnistia, nefiind incluse şi faptele de corupţie şi faptele grave.

Al doilea act normativ vizează "hotărârile Curţii Constituţionale privind anumite fapte care trebuie să fie mai bine precizate".

Premierul Sorin Grindeanu a precizat, la rândul său, că în proiectele promovate de Ministerul Justiţiei abuzul în serviciu şi conflictul de interese nu se dezincriminează, ”dar se clarifică aceste lucruri în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale”.

I

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.