Noul proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere în cursul acestei zile, va rămâne în consultare publică 30 de zile, timp în care specialiştii îşi vor putea spune punctele de vedere, a declarat, luni, la ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iordache a făcut aceste declaraţii la sediul Ministerului Justiţiei.

El a spus că în momentul în care a fost abrogată OUG 13 s-a revenit la forma iniţială a codurilor penale, formă care cuprinde foarte multe aspecte neconstituţionale. "Acum, în Codul penal şi în Codul de procedură penală sunt foarte multe articole neconstituţionale", a susţinut Iordache, arătând că scopul noului proiect de lege este de a corecta aceste articole neconstituţionale.

Ministrul Justiţiei a mai spus că noul proiect de lege va fi afişat luni pe site-ul Ministerului Justiţiei şi va rămâne în dezbatere publică 30 de zile. "Înainte de a merge cu acest proiect mai departe, toţi specialiştii vor putea avea un punct de vedere. Potrivit legii, proiectul va rămâne în dezbatere 30 de zile", a afirmat Iordache.

De asemenea, Iordache a susţinut din nou că OUG 13 privind modificarea codurilor penale avea toate avizele necesare: "Da, avea toate avizele necesare. Mă refer la avizele ministerelor".

Potrivit stenogramei din şedinţa Guvernului din 31 ianuarie, în care a fost adoptată OUG privind modificarea codurilor penale, ministrul Florin Iordache a spus că ordonanţa are toate avizele necesare, acelaşi lucru susţinând şi secretarul general al Executivului, Mihai Busuioc. Premierul l-a întrebat dacă există toate avizele  şi dacă toate procedurile cerute sunt îndeplinite, Iordache răspunzând ”bineînţeles”. La conferinţa de presă care a urmat şedinţei în care a fost adoptată OUG 13/2017, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a precizat că ordonanţa avea avizele de la Ministerul de Interne şi de la Ministerul Afacerilor Externe. Proiectul nu primisese încă avizul CSM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.