Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că a văzut, în ultima perioadă, cum procurorul general a comentat despre legi, precizând că Parchetul trebuie doar să aplice legile, în timp ce elaborarea lor este atribuţia Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la urmă legislaţia în România o face Parlamentul, ca şi modificarea legilor. Pentru că am văzut în ultima perioadă organe ale statului care îşi dau cu părerea despre legi. Am văzut procurorul general care spune că o lege e bună sau nu e bună. Parchetul trebuie să aplice legea. Legile în România trebuie să le facă Parlamentul", a spus ministrul Justiţiei.

Precizarea a venit în contextul în care Florin Iordache a fost întrebat despre stadiul Legii răspunderii magistraţilor.

"Legea răspunderii magistraţilor face parte din pachetul legilor de justiţie, este vorba de legile 303, 304, 317. CSM, până în data de 15 februarie, are termen să le reanalizeze, pentru că ele au fost elaborate de vechiul CSM. Ministerul Justiţiei, fără îndoială, va avea propriile observaţii pe aceste legi, iar ele vor ajunge la Parlament", a mai spus Iordache.

Parchetul instanţei supreme, condus de Augustin Lazăr, a transmis, în 25 ianuarie, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un punct de vedere critic faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, iniţiate de Ministerul Justiţiei, considerând că adoptarea acestor reglementări în regim de urgenţă ar putea avea drept rezultat vulnerabilizarea gravă a instituţiilor statutului în faţa criminalităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.