Fostul preşedinte al directoratului Astra Asigurări Radu Mustăţea şi soţia lui sunt cercetaţi sub control judiciar pentru delapidare şi spălare de bani, după ce, în 2010, ar fi încasat, în baza unei poliţe de asigurare a locuinţei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis să îi cerceteze sub control judiciar, timp de 60 de zile, pe fostul preşedinte al directoratului Astra Asigurări Radu Mustăţea şi pe soţia acestuia, pentru că ar fi încasat daune pentru un incident fictiv, în baza unei poliţe de asigurare a locuinţei, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Poliţiştii au făcut joi percheziţii la fostul preşedinte al directoratului Astra Asigurări, anchetatorii ridicând documente şi de la sediul Astra Asigurări.

Percheziţiile au avut loc la trei adrese din Bucureşti, în dosarul în care se fac cercetări pentru spălarea banilor şi delapidare, potrivit Poliţiei Române.

Surse din Poliţie au declarat, pentru News.ro, că cele trei percheziţii sunt la locuinţa lui Radu Mustăţea şi a soţiei acestuia, la domiciliul mamei fostului preşedinte al Astra Asigurări şi la reprezentanţi ai societăţii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, anchetatorii au mers şi la sediul Astra Asigurări, pentru a ridica mai mullte documente care vor fi folosite în anchetă.

La finalul percheziţiilor, persoanele suspectate în această cauză au fost fi duse la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română.

"Din cercetări a reieşit că două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs”, precizează Poliţia Română.

Surse din rândul anchetatorilor spun că, în 17 august 2010, Radu Mustăţea şi soţia acestuia, Roxana, au încheiat o poliţă de asigurare complexă a locuinţei, pentru suma asigurată de 370.000 de euro, cu o primă de asigurare de 370 de euro.

Cu două săptămâni înainte de încheierea poliţei, soţii Mustăţea au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a acelei locuinţe, pentru care au plătit un avans de 130.000 de euro din suma totală stabilită la 370.00 de euro pentru cumpărarea imobilului.

În 15 octombrie 2010, societatea Astra Asigurări a aprobat, pentru daune incluse în poliţa de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei, din care, pe 25 octombrie 2010, a fost virată suma de 754.705 lei în contul mamei lui Radu Mustăţea şi cealaltă sumă de 159.673 de lei în contul societăţii EM-Mar Geoconstruct, firmă care ulterior a fost radiată. Despăgubirea a fost aprobată în şedinţa directoratului Astra Asigurări, condus atunci de Radu Mustăţea.

O parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziţia imobilului, obiect al asigurării, a precizat Poliţia Română.

În urma investigaţiilor, anchetatorii nu au găsit dosarul de daune, nici în format electronic, nici în format fizic.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.