Fostul adjunct al şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, şi deputatul Sebastian Ghiţă s-au prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, unde vor fi audiaţi ca suspecţi într-un dosar în care sunt implicaţi şefi de parchete, din poliţie şi politicieni prahoveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul Aurelian Mihăilă a venit la sediul DNA Ploieşti la ora 8.00.

Conform unor surse judiciare, Mihăilă şi alţi procurori de la parchete din judeţul Prahova vor fi audiaţi, miercuri, în calitate de suspecţi, în dosarul în care apar numele unor magistraţi, politicieni şi şefi din Poliţie, redeschis anul acesta de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în 2014 fusese clasat de către procurorul Lucian Papici.

La scurt timp, la sediul DNA Ploieşti a ajuns, miercuri dimineaţă, şi deputatul Sebastian Ghiţă, fost membru PSD.

Întrebat de ce a fost chemat la DNA, Ghiţă a răspuns că nu ştie, refuzând să facă alte comentarii.

Sursele judiciare citate spun că Ghiţă, al cărui nume nu a apărut iniţial în acest dosar, are tot calitatea de suspect.

În acest dosar, au fost făcute anterior audieri în cadrul cărora în faţa procurorilor DNA Ploieşti s-au prezentat ca martori mai mulţi şefi din cadrul Poliţiei Judeţene Prahova.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie (ICCJ) au decis, în 26 februarie, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar clasat în anul 2014 de către procurorul Lucian Papici şi în care erau cercetaţi şefi de unităţi de Parchet din jdueţul Prahova, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, şeful Poliţiei Ploieşti, fostul şef al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Ploieşti, mai mulţi comisari şefi din Poliţia Prahova, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Cercetările în acest dosar au pornit de la dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 35 de milioane de euro în care au fost inculpaţi, printre alţii, fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe, unul dintre apropiaţii conducerii PSD Prahova, alături de mai mulţi oameni de afaceri ale căror firme au avut contracte cu Consiliul Judeţean Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.