Curtea Constituţională a respins miercuri toate contestaţiile vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei contestaţii privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 au fost depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă. 

Două dintre sesizări sunt în nume personal, iar o a treia a fost depusă de avocat în numele Platformei civice apolitice ÎMPREUNĂ.

Toate cele trei contestaţii au fost înregistrate la CCR în 15 octombrie.

Conform Antena3, o a patra contestaţie privind referendumul a fost transmisă CCR marţi seară. Aceasta a fost făcută de Nedelea Liliana-Elena.

Curtea Constituţională ar urma să discute joi validarea rezultatului referendumului. Conform articolului 45 din Legea referendumului, Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

Conform rezultatelor finale ale referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, prezenţa la vot a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da”, 6,47% au fost "Nu”, iar restul au fost nule.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.