Ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka, a declarat marţi după-amiază că tânărul de origine albaneză arestat pentru organizarea unui atentat islamist în Viena a recunoscut în timpul audierilor că a construit anterior o ”bombă de testare” în Germania, unde autorităţile au reţinut un al doilea suspect în urma unor operaţiuni din localitatea Neuss, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul suspect are 17 ani şi cetăţenie austriacă, dar este originar din Albania.

Autorităţile austriece l-au arestat pe suspectul de origine albaneză la finele săptămânii trecute, după ce au primit informaţii secrete de la un stat terţ şi i-au informat pe poliţiştii germani că acesta ar menţine legătura cu un al doilea suspect, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Neuss.

De asemenea, un băiat în vârstă de 12 ani a fost reţinut în aceeaşi investigaţie la Viena.

Nu există informaţii care să arate dacă cei doi suspecţi plănuiau organizarea unor atentate separate sau a unui singur atentat terorist la Viena. Se pare că suspectul de origine albaneză viza inclusiv reţeaua subterană de transport în comun din capitala Austriei.

”Credem că a fost asamblată o bombă de testare. Doar atât putem să anunţăm în acest moment al investigaţiei”, a declarat ministrul Wolfgang Sobotka.

Cei doi suspecţi au construit o bombă cu materiale obţinute din comerţ şi utilizând instrucţiuni disponibile pe internet.

De asemenea, suspectul german a recunoscut în timpul audierilor că a fost vizitat de cetăţeanul austriac timp de două săptămâni la finele anului trecut.

Jurnaliştii Focus au scris că suspectul plănuia să organizeze un atentat asupra soldaţilor şi poliţiştilor.

Autorităţile germane sunt în stare de alertă, după ce un imigrant tunisian a condus pe 19 decembrie un camion în mulţimea strânsă la târgul Breitschidplatz. Un număr de 12 persoane au murit în atentatul terorist de la Berlin, care a fost revendicat de jihadiştii Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.